bilgisayarci
FD Üye
Patatesli Çıtır Börek (Un Sirke Kokusu Olmayan Enfes Çıtır Börek) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 5-6adet patates (Haşlanmış)
- Maydanoz
- Sıvıyağ
- Tuz ,karabiber ,pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Nane
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta sarısı
- Sıvıyağ
- Susam
Patatesli Çıtır Börek (Un Sirke Kokusu Olmayan Enfes Çıtır Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Haşlanmış patatesleri ezelim.
- İnce ince doğradığımız maydanozları da ekleyelim.
- Tuzu, baharatları da karıştıralım az miktar sıvı yağ ekleyelim (soğansız yaptım isteyen önceden soğanı yağda kavurup patatesleri ekleyebilirsiniz) tercihe göre.
- Böreğin iç harcı için sıvı yağ, un ,nişasta, sirke karıştırma kaseye alalım karıştıralım.
- 1. Yufkaya tezgaha serelim.
- Üzerine fırça yardımı ile sürelim yufkayı ikiye katlayalım (d şeklinde )
- Tekrar sos sürelim.
- 8-10 eşit parçaya üçgen uzunlamasına keselim geniş bölümüne iç harcımızdan koyalım rulo şeklinde sigara böreği gibi saralım.
- İç harcı ve yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapalım.
- Fırın tepsisine alalım.
- Üzerine yumurta sarısı ile 1 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp fırça ile böreklerin üzerine sürelim.
- Susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede alt üst kızarana denk pişirelim ????Çıtır çıtır pişen nokta dahi sirke un kokusu olmayan çıtır böreğimiz servise hazırdır. Deneyenlere afiyet olsun ????????.