elektronikci
FD Üye
Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yufka
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz karabiber
- Kırmızı toz biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- Yumurta sarısı ve çörek otu
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri haşlanır soyup ezilir.
- Tavaya sıvı yağ soğan alıp kavrulur salça eklenip karıştırılır.
- Patatesleri baharatı ve maydanoz da koyup 5 dk kadar bütün gereçler birbirine karışana kadar kavrulup soğumaya bırakın.
- Sos için sıvı yağ ve unu bir kapta karıştırın.
- Yufkayı açıp her yerine bu sostan sürüp yufkanın kenarından katlayın iç harcı yerleştirin.
- Uçlarını içe katlayıp rulo yapın yaklaşık 5 cm genişliğinde kesip tepsiye yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.Gerçekten çıtır çıtır bir lezzet. İç harcı size kalmış ister peynirli ister patatesli ister ıspanaklı yapabilirsiniz herkese afiyet olsun deyeceklere kolay gelsin iyi günler olsun.