Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Çıtır Börek

Patatesli Çıtır Börek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 3 tatlı kaşığı tuz ılık su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
İç harcı için;
  • 5 yahut 6 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz ,pul biber,karabiber (1 er tatlı kaşığı)

Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz.
  2. Patatesleri haşlıyoruz ,haşlanan patateslerimizi eziyoruz .
  3. İnce ince doğradığımız soğanlarımızı tavada düzgünce ölene kadar kavuruyoruz.
  4. Sonra salçasını ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  5. Patateslerimizi de ekleyip birazda kavurup baharatlarıda ekleyip altını kapatıyoruz.
  6. Un ,su, tuz hamurumuzu yoğuruyoruz ,ne çok sert ne çok yumuşak olacak.
  7. İyice yoğurduktan sonra hamurumuzu 8 eşit modüle bölüyoruz .
  8. Daha sonra pasta tabağı büyüklüğünde açıp hamurlarımızı yağlıyoruz .
  9. 1 saat dinlendiriyoruz .
  10. Dinlendirdikten sonra hamurlarımızı tek tek elimizle açıyoruz.
  11. Açtığımız hamurun kenarına harcımızdan koyup rulo biçiminde yuvarlayıp tepsimize yerleştiriyoruz .
  12. Hamurumuzun üzerine kalan yağın içine yumurta sarısını koyarak karıştırıp hamurun üzerine sürüyoruz .
  13. 200 derece fanlı ayarda altı üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo yufka İç harcı için; 4-5 adet patates1 adet soğanYarım çay bardağı sıvı yağ1’er çay kaşığı pulbiber, kimyon2’şer çay kaşığı tuz, toz biber Sos için; 1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı su2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Çıtır Çıtır Patatesli Rulolar Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yufka Sos için; 1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı sütYarım çay bardağı soda1 adet yumurta1 paket kabartma tozu İç harç için; 4 adet patates1 adet soğan6 yemek kaşığı kadar sıvı yağ1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı İçin Gereçler 6 adet yufka5 adet patates2 çay kaşığı karabiber2 adet soğan2 çay kaşığı tuz İçine sürmek için: 4 yemek kaşık un1 su bardağı sıvı yağ Üzeri için 1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı sıvı yağ Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Çıtır Çıtır Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka Patates harcı için; 7 tane orta uzunluk patates2 orta uzunluk kuru soğanBir tutam maydanoz1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve nane1 çay bardağı sıvı yağ1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Pırasalı Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka2 kol pırasa3 adet patates1 yemek kaşığı salçaTuzKara biberPul biber4 yemek kaşığı zeytinyağı Sosu için; 1 su bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı nişasta Üzeri için; 1 adet yumurta sarısıSusamÇörek otu Pırasalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt