Patatesli Çıtır Mantı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru ı̇çin;
- 3 su bardağı un
- 1 tane yumurta
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Su
- 3 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1.5-2 yemek kaşığı domates salçası
- Maydanoz
- Tuz, karabiber, nane, pulbiber, kimyon, kırmızı toz biber
- Sıvıyağ
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Pul biber
- Nane
Patatesli Çıtır Mantı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bir kaba tüm gereçleri koyup hamurumuzu yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra patatesli iç harcımızı hazırlayalım.
- Birinci olarak patatesleri haşlayıp ezin.
- Tencereye sıvı yağ alın ,küp doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip uygunca kavurun.
- Salçayı ek edip kısık ateşte biraz kavurun .
- Baharatlar ve maydanozu ekleyip en son patatesi koyup salçalı karışımın uygunca patatese bulanması için yeterlice karıştırın ,bir kenarda soğumaya bırakın.
- Hamuru açıp mantı formunda içine patatesli harçtan koyup zevkinize göre kapatın.
- Yeteri kadar hazırladıktan sonra bol yağda kızartalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla servis edelim.
Daha fazla tanım için instagram sayfama beklerim ????????????????baharatlı tatlar????????????????.