Patatesli Çıtır Pişi Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 4-5 orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Sıvıyağ
Patatesli Çıtır Pişi Tanımı Yapılışı
- Ilık suyun içinde maya, tuz ve şeker eritilir.
- Un ek edilir ve ele yapışmayacak bir hamur hazırlanır.
- 1 saat kadar mayalandırılır.
- Başka yandan patatesler soyulup haşlanır.
- Haşlanan patatesler ezilir.
- Tavaya sıvı yağ eklenir. Salça ek edilir.
- Patatesler ek edilir ve kavrulur.
- Mayalanan hamurlardan bezeler alınır.
- Yuvarlak biçim verilir.
- İçine hazırlanan kavrulmuş patates ek edilir yarım ay hali verilir.
- Kızgın yağda gerili önlü kızartılır.