Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Çıtır Pişi

Patatesli Çıtır Pişi
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patatesli-citir-pisi.jpg

Patatesli Çıtır Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
İç harcı;
  • 4-5 orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Patatesli Çıtır Pişi Tanımı Yapılışı

  1. Ilık suyun içinde maya, tuz ve şeker eritilir.
  2. Un ek edilir ve ele yapışmayacak bir hamur hazırlanır.
  3. 1 saat kadar mayalandırılır.
  4. Başka yandan patatesler soyulup haşlanır.
  5. Haşlanan patatesler ezilir.
  6. Tavaya sıvı yağ eklenir. Salça ek edilir.
  7. Patatesler ek edilir ve kavrulur.
  8. Mayalanan hamurlardan bezeler alınır.
  9. Yuvarlak biçim verilir.
  10. İçine hazırlanan kavrulmuş patates ek edilir yarım ay hali verilir.
  11. Kızgın yağda gerili önlü kızartılır.
Servise hazır afiyet olsun ????????.
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt