Patatesli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı yağ
- 2 su bardağı su
- Aldığı kadar un cıvık bir hamur olacak
- 1 paket maya
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilo patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam susam
- 1 yumurta
Patatesli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba suyu, sütü, yağı ,mayayı ,tuzu atalım ve elimizle karıştıralım.
- Ardından haşlanmış ve püre haline gelmiş patatesi ekliyoruz.
- Ardından karıştırıyoruz yavaş yavaş unu ekleyelim hamuru yoğuralım hamur biraz cıvık olacak.
- Hamuru yoğurduktan sonra üstünü kapatıyoruz.
- Yarım saat mayalandırıyoruz.
- Üzerinin malzemesini hazırlayalım bir kaseye yumurta yağı alalım iyice çırpalım susamı ekleyelim karıştıralım.
- Mayalanan hamurdan 1 portakal büyüklüğünde bezeler koparıyoruz elimizle yuvarlak şekil veriyoruz
- Elimizi yağlayıp yaptığımız zaman elimize yapışmaz yuvarlak şekil verdikten sonra yağlanmış tepsimize diziyoruz.
- Üzerine o karışımı sürüyoruz bütün hamurları böyle yaptıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz ve servis ediyoruz.