Patatesli Dereotlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı biraz eksik zeytinyağı veya sıvı yağ
- 2 orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 (yarım) adet dereotu
- 1 dilim peynir
- Kara biber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- Susam , çörekotu
Patatesli Dereotlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar size muhteşem bir tarifle geldim hem pratik hem de çok lezzetli bir kek????.
- İlk olarak iki yumurtayı yoğurt ve sıvı yağını güzelce karıştırıyoruz.
- İçine kabartma tuzu ve baharatları ekleyip harmanlıyoruz.
- Daha sonra küp küp doğradığımız patatesi yemeklik doğradığınız soğanı küçük küçük doğradığınız dereotunu ve peyniri güzelce rendeleyerek hepsini karıştırıyoruz.
- En son göz kararı yaklaşık 1,5 su bardağı kadar alıyor. Unumuzu ekleyerek iyice harmanlıyoruz.
- Daha sonra yağladığınız kek kalıbının üzerine biraz susam ve çörek otu ekleyip karışımınızı kek kalıbına koyuyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 -35 dakika kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.