Patatesli Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler
- ️5 adet hazır yufka
- ️5 adet patates
- ️3 su bardağı süt
- ️1 su bardağı sıvı yağ
- ️1 tutam maydanoz
- ️1 er tatlı kaşığı karabiber, pulbiber tuz
- ️2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- ️1 adet kabartma tozu (Kullanmayadabilirsiniz)
Patatesli Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri çok yumuşamamak şartıyla başlayalım.
- Soğuyunca rendeleyip içerisine ince doğranmış maydanoz, karabiber, pulbiber, tuz, süt ,sıvı yağı ,yumurta akını ekleyip iyece karıştırıp çatalla ezelim.
- Yufkamızı tezgaha serip harcımızdan kaşığın arkasıyla sürelim.
- 5 adet yufkayı aynı işlemi yapıp dikkatlice rulo yapalım.
- Ruloyu ikiye kesip 2-3 saat kadar derin dondurucu da bekletip ekmek dilimi gibi kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Yumurta sarısı sürüp arzu edersek biraz çörek otu serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.