Patatesli Ekmek Tarifi
Patatesli Ekmek yapılışı
Patatesli Ekmek nasıl yapılır
Patatesli Ekmek Tarifi Resimli
imagespatatesliekmektarifiresimli5ad43b315bc77
MALZEMELER
2 su bardağı un
34 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı Kuru Maya
3 adet orta boy patates (haşlayın ve ezin, oda sıcaklığında olacak)
12 su bardağı su (oda sıcaklığında olacak)
1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında olacak)
HAZIRLANIŞI
Un, tuz ve Mayayı bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve patates puresini karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin Hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak buyuk bir beze haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin Ekmeğinizin uzerine keskin bir bıcakla birbirine dik birkac cizik atın Uzerine un serpip onceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, yada ustu iyice kızarana kadar pişirin
Patatesli Ekmek yapılışı
Patatesli Ekmek nasıl yapılır
Patatesli Ekmek Tarifi Resimli
imagespatatesliekmektarifiresimli5ad43b315bc77
MALZEMELER
2 su bardağı un
34 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı Kuru Maya
3 adet orta boy patates (haşlayın ve ezin, oda sıcaklığında olacak)
12 su bardağı su (oda sıcaklığında olacak)
1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında olacak)
HAZIRLANIŞI
Un, tuz ve Mayayı bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve patates puresini karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin Hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak buyuk bir beze haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin Ekmeğinizin uzerine keskin bir bıcakla birbirine dik birkac cizik atın Uzerine un serpip onceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, yada ustu iyice kızarana kadar pişirin