
Patatesli Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı sut
- 1 su bardağı ilik su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kurumaya
- Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olcak)
- 7 adet iri boy patates
- Kırmızı pul biber
- Kırmızı toz biber
- Karabiber, kekik, tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeleri karıştırıp hamurumuzu mayalamaya bırakıyoruz.
- Diğer yandan haşlanmış patateslerimizi rendeleyip bütün baharatları katıp karıştırıyoruz.
- Karıştırdığımız patatesleri ceviz büyüklüğünde top yapıyoruz.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıyoruz, bezelerimizi birazcık açıp patates toplarını içine koyuyoruz.
- Tekrardan beze yapıp kapatıyoruz. 5 dakika dinlendirip lahmacun makinesinde pişiriyoruz.
- İsteğe göre biraz tereyağ yüzüne sürebiliriz. Şimdiden afiyet olsun????????.