Patatesli Gözleme (Buzluk İçin) Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet yufka
- 2.5 kilo patates
- 1 kase köy peyniri
- 2 adet soğan
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı salça
- 3 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
Patatesli Gözleme (Buzluk İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup yıkayalım ve dörde bölüp tencereye alıp haşlayalım.
- Bu sırada yemeklik doğradığımız soğanları sıvı yağ ile birlikte bir tavaya alalım.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Ardından salçasını ilave edelim.
- Salça kokusu çıkınca baharatlarını da ilave edip karıştıralım ocaktan alalım.
- Haşlanan patatesleri ezecek yardımıyla tuzunu katıp biraz ezelim.
- Ardından içine kavurduğumuz soğanı ve minik minik peyniri ilave edelim püre haline getirelim.
- Sos için; derin bir kapta süt, yağ ve yumurtayı iyice çırpalım homojen kıvama getirelim.
- Yufkanın birini masamızın üzerine açalım. Hazırladığımız sostan fırça veya kaşık yardımıyla yufkanın üzerine gezdirelim.
- Daha sonra yufkanın bir ucunu içe doğru katlayalım hazırladığımız iç harçtan yayalım ve yufkanın diğer bölümünü iç harcı kapatacak şekilde katlayalım.
- Tekrar sostan sürüp kalan uçları da üst üste gelecek şekilde katlayıp buzluk poşetine koyalım.
- Kalan diğer yufkaları da aynı işlemle tekrarlayalım.
- Hazırladığımız gözlemeleri derin dondurucuya kaldıralım.
- Pişireceğimiz zaman dondurucudan çıkardığımız gözlemenin biraz çözülmesini bekleyelim.
- Geniş teflon tavada az bir yağ kızdıralım gözlemeyi arkalı önlü çevirip renk alana kadar pişirelim. Afiyet olsun. ????.