Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Gözleme (Buzluk İçin)

Patatesli Gözleme (Buzluk İçin)
0
33

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
patatesli-gozleme-buzluk-icin.jpg

Patatesli Gözleme (Buzluk İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet yufka
  • 2.5 kilo patates
  • 1 kase köy peyniri
  • 2 adet soğan
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 3 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta

Patatesli Gözleme (Buzluk İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patatesleri soyup yıkayalım ve dörde bölüp tencereye alıp haşlayalım.
  2. Bu sırada yemeklik doğradığımız soğanları sıvı yağ ile birlikte bir tavaya alalım.
  3. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Ardından salçasını ilave edelim.
  5. Salça kokusu çıkınca baharatlarını da ilave edip karıştıralım ocaktan alalım.
  6. Haşlanan patatesleri ezecek yardımıyla tuzunu katıp biraz ezelim.
  7. Ardından içine kavurduğumuz soğanı ve minik minik peyniri ilave edelim püre haline getirelim.
  8. Sos için; derin bir kapta süt, yağ ve yumurtayı iyice çırpalım homojen kıvama getirelim.
  9. Yufkanın birini masamızın üzerine açalım. Hazırladığımız sostan fırça veya kaşık yardımıyla yufkanın üzerine gezdirelim.
  10. Daha sonra yufkanın bir ucunu içe doğru katlayalım hazırladığımız iç harçtan yayalım ve yufkanın diğer bölümünü iç harcı kapatacak şekilde katlayalım.
  11. Tekrar sostan sürüp kalan uçları da üst üste gelecek şekilde katlayıp buzluk poşetine koyalım.
  12. Kalan diğer yufkaları da aynı işlemle tekrarlayalım.
  13. Hazırladığımız gözlemeleri derin dondurucuya kaldıralım.
  14. Pişireceğimiz zaman dondurucudan çıkardığımız gözlemenin biraz çözülmesini bekleyelim.
  15. Geniş teflon tavada az bir yağ kızdıralım gözlemeyi arkalı önlü çevirip renk alana kadar pişirelim. Afiyet olsun. ????.
Patatesli Gözleme (Buzluk İçin) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,827Mesajlar
29,874Kullanıcılar
rdmuSon üye
Üst Alt