
Patatesli Gözleme Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kuru nane
- Sıvı yağ
Patatesli Gözleme Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Maya ve tuzu evvel hafif ılık su ile uygunca karıştıralım.
- Sonra unla birleştirip yoğuralım. Hamur çok sert olmamalı.
- Sonra 2 saat hamurun üstünü kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Patatesleri suda haşlayalım.
- Soğanı hafif pembeleştirdikten sonra salçayı koyup az daha kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Haşlanmış patatesleri tuz ve kuru naneyi de ekleyip soğumaya bırakalım.
- Hamur bezelerim 10 adet çıktı, küçük yaptım tavada pişireceğim için.
- Hamur bezelerini açtıktan sonra patatesi yerleştirip tavada yağ koymadan pişirelim.
- Tercihe nazaran yağda da kızartılabilir, ben tercih etmedim.
- Soğuduktan sonra poşete koyup biraz bekletelim yumuşaması için.
- Yanına ayran yapıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.