elektronikci
FD Üye
Patatesli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Patatesli Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos için olan malzemeler bir kapta karıştırılır.
- Zeytinyağı tavaya alınır, yemeklik doğranan soğan kavrulur.
- Patatesler yarı bir tencerede haşlanır.
- Haşlanan patatesler ezilerek tavaya eklenir, baharatlar koyularak karıştırılır.
- Yufkalar 4-5 parçaya üçgen halinde bölünür.
- Üçgen parçaların içine karıştırılan sos sürülür ve geniş kısmına sürülerek sarılır, gül şeklinde yuvarlanır.
- Fırın tepsisine dizdikten sonra 180 derece de 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun.