Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet yufka
- 6 adet haşlanmış patates
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pul biber
- Tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- Susam
- Çörek otu
Patatesli Gül Böreği Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel patatesler haşlanır ve güzelce ezilir.
- Yemeklik doğranmış soğan ve baharatları konulup pembeleşinceye kadar kavrulur peşine salça ek edilir kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Ve ezilmiş patatesin üzerine dökülür güzelce karıştırılır.
- Yufka dörde bölünür üzerine zeytinyağ gezdirilir ve harç yerleştirilir.
- Rulo biçiminde sarılıp etrafında döndürülür. Hepsi bu formda yapılır.
- Üzerlerine yumurta sürülerek susam yahut çörek otu konulur.
- Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun ????????????. Hazır yufka ile yapılabilecek en hoş börekHazır yufka ile yapılabilecek en hoş börek, çay saatinde olağanüstü olcak bir börek.