Patatesli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 4 su bardak un
- 2 su bardak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım kaşık kuru maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane büyük boy kuru soğan
- 4 tane orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 kaşık salça
- 1 bardak süt
- 1 tane yumurta
- Yarım bardak su
Patatesli Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Evet arkadaşlar çok güzel tadıyla çaya eşlik edicek gül böreğim.
- Öncelikle hamurumuz için bir kaba un, su, tuz ve mayamızı ekleyip yoğurup bir köşeye bekletmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra patatesi kaynatıp püre haline getiriyoruz.
- Soğanımızı küçük küçük doğrayıp bir tencereye yağımızı koyup üzerine soğanı ekleyip hafif solduruyoruz
- Üzerine salçamızı, karabiberi ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra ezdiğimiz patatesi ekletip iyice karıştırıp altını kapatalım.
- Soğumaya bırakalım. Püreniz soğurken hamurlarımızı yumak yapıp yuvarlak bi şekilde açalım.
- Arasına patates püresinden koyup saralım ve bi ucundan kıvırarak gül şekline getirelim tepsinize düzelim.
- Üzerine bir tane yumurta 1 bardak süt yarım bardak suyu karıştırıp dökelim. Yarım saat bekletip 200 derece fırına sürelim. Afiyet olsun.