Resimli Patatesli Guneş Tarifi
Patatesli Guneş Tarifi
Patatesli Guneş nasıl yapılır
Patatesli Guneş Tarifi Resimli
imagespatatesligunestarifiresimli5ad4423b417bb
Malzemeler:
5 adet patates
5 adet kare milfoy hamuru
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 kase beyaz peynir veya lor peynir
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Uzerine Serpmek İcin:
Kaşar peyniri
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp tencereye koyup haşlıyoruz (Haşlarken biraz sıvıyağ, biraz sirke damlatırsak patateslerin rengi daha sarı ve patatesler dağılmayacaktır)
Haşlanmış patatesleri soyup cukur bir kapta patatesleri ezici ile eziyoruz
Maydanozu kıyıyoruz
Beyaz peyniri catalla eziyoruz
Tuz, karabiber, yağ, bir yumurtanın tamamı ikinci yumurtanın akı ile patatesleri karıştırıyoruz
Maydanozu ve beyaz peyniride ekleyip soğumaya bırakıyoruz
Mutfak tezgahının uzerine sera sitrec yayıyoruz
Milfoy hamurlarını hafifce ust uste binecek şekilde sitrecin uzerinde yan yana dizip uzun bir dikdortgen elde ediyoruz
Biraz yumuşadıktan sonra uzerlerini cok hafif unlayıp merdane ile inceltiyoruz
Patatesli harcı rulo biciminde hamurun ortasına uzunlamasına yerleştiriyoruz
Sera sitrec yardımı ile yuvarlayarak milfoy hamurlarını kapatıyoruz
Ortasında ic olan bir boru şekli veriyoruz
Buyuk bir tepsi uzerine alarak buzlukta duzgun kesilmesi icin biraz bekletiyoruz
Fırını 180 derece ayarlıyoruz
Buzluktan cıkan hamurun uzerine yumurta sarısı suruyoruz
Kaşar peynirini rendeleyip uzerine serpiyoruz
810 cm genişliğinde, parcaların birbirinden ayrılmaması icin kesme işlemini dilimin ortasında durduruyoruz
Kelepceli kalıbın kelepcesini cıkarın
Boreği yuvarlıyarak guneş bicimi veriyoruz
Kalıbın alt plakasını yerleştirip onceden ısıtılmış fırında uzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Sıcak olarak servis yapıyoruz
Patatesli Guneş Tarifi
Patatesli Guneş nasıl yapılır
Patatesli Guneş Tarifi Resimli
imagespatatesligunestarifiresimli5ad4423b417bb
Malzemeler:
5 adet patates
5 adet kare milfoy hamuru
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 kase beyaz peynir veya lor peynir
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Uzerine Serpmek İcin:
Kaşar peyniri
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp tencereye koyup haşlıyoruz (Haşlarken biraz sıvıyağ, biraz sirke damlatırsak patateslerin rengi daha sarı ve patatesler dağılmayacaktır)
Haşlanmış patatesleri soyup cukur bir kapta patatesleri ezici ile eziyoruz
Maydanozu kıyıyoruz
Beyaz peyniri catalla eziyoruz
Tuz, karabiber, yağ, bir yumurtanın tamamı ikinci yumurtanın akı ile patatesleri karıştırıyoruz
Maydanozu ve beyaz peyniride ekleyip soğumaya bırakıyoruz
Mutfak tezgahının uzerine sera sitrec yayıyoruz
Milfoy hamurlarını hafifce ust uste binecek şekilde sitrecin uzerinde yan yana dizip uzun bir dikdortgen elde ediyoruz
Biraz yumuşadıktan sonra uzerlerini cok hafif unlayıp merdane ile inceltiyoruz
Patatesli harcı rulo biciminde hamurun ortasına uzunlamasına yerleştiriyoruz
Sera sitrec yardımı ile yuvarlayarak milfoy hamurlarını kapatıyoruz
Ortasında ic olan bir boru şekli veriyoruz
Buyuk bir tepsi uzerine alarak buzlukta duzgun kesilmesi icin biraz bekletiyoruz
Fırını 180 derece ayarlıyoruz
Buzluktan cıkan hamurun uzerine yumurta sarısı suruyoruz
Kaşar peynirini rendeleyip uzerine serpiyoruz
810 cm genişliğinde, parcaların birbirinden ayrılmaması icin kesme işlemini dilimin ortasında durduruyoruz
Kelepceli kalıbın kelepcesini cıkarın
Boreği yuvarlıyarak guneş bicimi veriyoruz
Kalıbın alt plakasını yerleştirip onceden ısıtılmış fırında uzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Sıcak olarak servis yapıyoruz