Patatesli Hangel Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- Tuz
- 3 adet patates
- Toz biber
- Tuz
- Kekik
- Kimyon
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Patatesli Hangel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba un, yumurta, tuzu ekleyip orta kıvam olacak formda yoğuralım.
- İki yumak edip, oklava yardımıyla daire halinde açalım.
- Büyüklük tercihe kalmış halde kare kare keselim.
- Patatesi haşlandıktan sonra ezelim ve baharatları karıştıralım.
- Muska yada bizim tabirimizle bebek katlama yaparak şekillendirelim.
- Tuzlu suda haşlayıp pişirelim.
- Üzerine de tereyağı eritip gezdirelim. Afiyet olsun ????.