Patatesli Havuçlu Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk patates rende
- 2 adet havuç rende
- 1 adet kuru soğan rende
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı olağan un
- Kızartmak için sıvı yağı
- Tuz kara biber kırmızı pul biber (Baharatları ölçü vermiyorum isteye bağlı arttırıp azaltabilirsiniz)
Patatesli Havuçlu Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar sevgili dostlar size kusursuz bir okadarda kolay bir tanım.
- Mücver yemek isteyip de.
- Kabak sevmeyenler için bu tanımım.
- Öncelikle patatesi havucu soğanı rendenin büyük tarafıyla rendeliyelim.
- Maydanozu ince doğrayıp ekliyelim.
- Sarımsakları da rendeliyelim.
- Yumurtayı unları ve son olarak da baharatlar ve tuzunu da ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Bütün gereçler birbirine geçsin iki yemek kaşığını aldıktan sonra form verip evvelden kızdırdığımız yağda altlı üstlü altın sarısı renk alana kadar pişirelim.
- Dileyen sade yada sarımsaklı yoğurtla servis edelim herkese şimdiden afiyet olsun.