Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Hingel (Sivas)

Patatesli Hingel (Sivas)
0
41

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
patatesli-hingel-sivas.jpg

Patatesli Hingel (Sivas) Tarifi İçin Malzemeler


İç malzemesi için;
  • 2-3 adet haşlanmış ezilmiş patates
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
Hamur için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3-3, 5 su bardağı un
Üzeri için;
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • İsteğe göre;
  • Sarımsaklı yoğurt

Patatesli Hingel (Sivas) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için ılık suya tuz atıp eritilir.
  2. Yumurta kırılıp karıştırılır.
  3. Yavaş yavaş un ilavesi yapılarak hamur yoğurulur.
  4. Un markasına göre farklılık gösterir hamur orta sertlikte olmalı benim için 3 bardak un yetti.
  5. Hamur üstü kapatılarak bi 10 dk dinlenmeye bırakılır.
  6. Haşlanan patatesler ezilir ve baharatlarla karıştırılır.
  7. Dinlenen hamur iki beze şeklinde ayrılır.
  8. Bezenin biri alınarak açmaya başlanır(un serperek ince bir hamur açacağız).
  9. Hamur açma işlemi bitince altına pide kağıdı tarzı bir kağıt koyarsanız hem yapışmasını engeller hem daha kolay kaldırırsınız.
  10. Açılan hamur büyük kareler şeklinde kesilir ve ortalarına patates koyulur.
  11. Bu aşamada tek başınıza yapıyorsanız siz hepsini yapana kadar hamur kuruyup yapışmayabilir o yüzden yarısına kadar patates koyup diğer yarısının üzerine bir bez örtebilirsiniz.
  12. Patatesli olan kare hamur üçgen şeklinde katlanıp uçları iyice yapıştırılır(güzel ve tam olarak yapıştırmazsanız haşlarken patatesler suya akabilir).
  13. Bütün hamura aynı işlemi yaptıktan sonra bir tencere kaynamış suya tuz ve bir miktar sıvı yağ atılır.
  14. Hamurlar bir yandan karıştırarak bir yandan kaynayan suya atılır.
  15. Haşlanan hamurlar süzülerek bir kaba alınır.
  16. Bir tavada tereyağ eritilir ve kırmızı toz biber atılır.
  17. Tereyağı hamurların üzerine gezdirilir.
  18. İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla tüketilebilir denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun.
Patatesli Hingel (Sivas) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt