Patatesli Hingel Tanımı İçin Gereçler
- 2 su su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane yumurta
- Yeteri kadar un
- 3 adet patates
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Tuz pulbiber
- Tereyağı
Patatesli Hingel Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Suyu kabımıza koyup tuzu atıp eritiyoruz yumurtayı da kırıp karıştırıyoruz tuz ve unu ek edip sert bi hamur elde ediyoruz güzelce yoğurduktan sonra 3. 4 beze alıp kenara koyuyoruz.
- Hamurumuz dinlenirken patatesi haşlayıp eziyoruz küçük küçük doğranmış, kuru soğanımızı biraz sıvı yağı koyduğumuz tavamızda kavuruyoruz.
- Pulbiberinide atıp altını kapatıyoruz haşlanmış patatesimizin üzerine boşaltıp tuzunu da serip güzelce karıştırıyoruz.
- Dinlenme hamurumuzu açıp kareler biçiminde kesip soğumuş olan patates harcımızdan 1 çay kaşığı kadar koyuyoruz ve iki ucunu bir tutup birleştiriyoruz.
- Üçgen formunda kaynamış suyumuza biraz tuz biraz sıvı yağ koyup hamurlarımızı kaynayan suya boşaltıyoruz
- 7- 8 dakika kadar pişirip kaldırıyoruz.
- Üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirip ister yoğurtlu ister sade istediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.