elektronikci
FD Üye
Patatesli Hinkel Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2,5 su bardağı un
- 2 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 ml su (yarım su bardağı kadar)
- 4-5 adet patates (orta boydu benim patateslerim)
- 1 kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça (biber vs domates karışık olabilir)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- Sarımsaklı yoğurt
Patatesli Hinkel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patateslerimizi soyup bir iki kesime bölüp tencereye alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
- Ardından hamuru yoğurmak için tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Ele yapışmayan sert bir hamur elde edeceğiz. Suyu yavaş yavaş yoğurdukça ekleyin.
- Hamura bastırdığımızda geri gelecek kıvamı bu türlü daha rahat anlayabiliriz.
- Daha sonra hazır olan hamuru biraz dinlenmeye bırakalım.
- Sonrasında haşlanmış patatesleri süzüp ezelim.
- Ve iç harcı hazırlamak üzere öbür materyalleri kavurmaya başlayalım.
- Öncelikle soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Sonrasında patatesleri ve baharatları ekleyip harcın imalini bitirelim.
- Yoğurduğumuz bezeyi ikiye ayırın ve un serpilmiş tezgahta açmaya başlayın. İnce bir formda açtığınız hamuru çay bardağının ağızı ile kesin.
- Hamurun içine harcı koyup kenarını çatalla kapatın.
- Yaptığınız hinkelleri bir bezin altında biriktirin.
- Bütün hamuru bu halde bitirin.
- Ardından tencereye kaynar suyu alıp bir ölçü tuz ekleyin ve hinkelleri 5 dk haşlayın.
- En son diğer bir tavaya tereyağını eritelim ve pul biberi atıp karıştıralım.
- Ardından hinkelleri bu yağ ile buluşturalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt bırakıp servis edelim.