Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Hinkel

Patatesli Hinkel

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Patatesli Hinkel Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 ml su (yarım su bardağı kadar)
İç harcı için
  • 4-5 adet patates (orta boydu benim patateslerim)
  • 1 kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça (biber vs domates karışık olabilir)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
Sunum için üzerine yapılacak olan sos
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sarımsaklı yoğurt

Patatesli Hinkel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patateslerimizi soyup bir iki kesime bölüp tencereye alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
  2. Ardından hamuru yoğurmak için tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Ele yapışmayan sert bir hamur elde edeceğiz. Suyu yavaş yavaş yoğurdukça ekleyin.
  3. Hamura bastırdığımızda geri gelecek kıvamı bu türlü daha rahat anlayabiliriz.
  4. Daha sonra hazır olan hamuru biraz dinlenmeye bırakalım.
  5. Sonrasında haşlanmış patatesleri süzüp ezelim.
  6. Ve iç harcı hazırlamak üzere öbür materyalleri kavurmaya başlayalım.
  7. Öncelikle soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  8. Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  9. Sonrasında patatesleri ve baharatları ekleyip harcın imalini bitirelim.
  10. Yoğurduğumuz bezeyi ikiye ayırın ve un serpilmiş tezgahta açmaya başlayın. İnce bir formda açtığınız hamuru çay bardağının ağızı ile kesin.
  11. Hamurun içine harcı koyup kenarını çatalla kapatın.
  12. Yaptığınız hinkelleri bir bezin altında biriktirin.
  13. Bütün hamuru bu halde bitirin.
  14. Ardından tencereye kaynar suyu alıp bir ölçü tuz ekleyin ve hinkelleri 5 dk haşlayın.
  15. En son diğer bir tavaya tereyağını eritelim ve pul biberi atıp karıştıralım.
  16. Ardından hinkelleri bu yağ ile buluşturalım.
  17. Üzerine sarımsaklı yoğurt bırakıp servis edelim.
Patatesli Hinkel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt