bilgisayarci
FD Üye
Patatesli Içli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- Bir yemek kaşığı salça
- Tuz kimyon karabiber
- 500 gram kıyma
- 2 adet rendelenmiş patates
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 2 adet soğan
- Maydanoz
- Baharatlar isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz
- Tuz
- Salça
Patatesli Içli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcını hazırlayıp, soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Daha sonra hamuru için bir kaba bulguru koyup, üzerine 3 bardak kaynar su ekliyoruz, beş on dk dinlendiriyoruz.
- Dinlenen bulgura öteki materyalleri ekleyip yeterlice yoğuruyoruz.
- Şekil verip içini doldurup, kızartıyoruz afiyet olsun.