![patatesli-kabak-sarma.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/09/patatesli-kabak-sarma.jpg)
Patatesli Kabak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane kabak
- 2 tane patates
- 1 tane soğan
- Sıvı yağ
- Kaşar peyniri
- Kaşar peyniri
- Yağlı kağıt üzeri için galeta unu
Patatesli Kabak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için ilk önce patatesler haşlanır ve ezilir. Rendelediğimiz soğanları tencere kavurup üzerine patatesleri ilave ederek karıştıralım.
- En son tuz, karabiber, pulbiber, karışık baharat ilave edip tekrardan karıştıralım. Az kaşar peyniri rendeleyin içine koyun bir iki defa karıştırın ocağın altını kapatalım.
- Kabaklar uzun şekilde ince ince kesilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve üzeri yağlanır. 15-20 dakika üzeri yumuşayana kadar fırında pişirilir.
- Pişirme yapacağımız tepsinin içine yağlı kağıt serilir ve üzerine galeta unu serpilir. Kabakların içine patates harcından konulur ve sarılıp tepsiye dizilir.
- Kaşar peyniri rendelenir üzerine serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika peynir eriyene kadar pişirilir.