Patatesli Kabaklı Akıtma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su brd süt (250 ml)
- 2 adet orta boy patates rendesi
- 2 adet kabak rendesi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kabarma tozu
- Tuz
- 2,5 3 su bardağı kadar un (Hamur akışkan olacak)
- Bir tutam maydanoz
Patatesli Kabaklı Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalarımızı bir fiske tuzla çırpalım.
- Sütü ve sıvı yağı ekledikten sonra biraz karıştıralım.
- Patates,kabak rendesini ve maydanozları ilave edelim. İyice karıştıralım. Un,tuz ve kabartma tozunuda ekledikten sonra akışkan bir hamur haline getirelim. Un ilavesini harcın kıvamına göre artırabilirsiniz veya eksiltebilirsiniz.
- Krep tavamızı her pişirmede yağlayalım. Orta ocağın yüksek ayarında pişirelim.
- Kahvaltı için güzel bir öneri. Gözleme tadında yumuşacık,lezzetli, pratik kahvaltı için nefis bir tad. ????şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin????????Afiyet olsun ????????????????????.