Patatesli Kahvaltılık (Omlet Börek) Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 3 adet yumurta
- 50 gram beyaz peynir ya da kaşar
- 5 dilim sucuk ya da pastırma ya da salam
- Karabiber ,tuz, kimyon, pul biber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
Patatesli Kahvaltılık (Omlet Börek) Tanımı Yapılışı
- Patatesi haşlayıp güzelce eziyoruz peynirimizi ek ediyoruz.
- 3 tane yumurtamızı çırpıyoruz.
- İçine baharatları ve tuzu koyuyoruz peynirli patatese karıştırıyoruz.
- Sucuğumuzu minik minik doğrayıp omlet yapacağımız tavamızda ön pişirme yapıp harcımızın içine karıştırıyoruz.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı mızı tavamıza alıp eritiyoruz kızgın tavamıza tüm gerecimizi boşaltıyoruz.
- 2 dakika sonra kapağını kapatıyoruz.
- 3-4 dakika sonra üstü yoğunlaştığında piştiğini anlıyoruz.
- Altını denetim ediyoruz kızardıysa tersyüz yapıp başka tarafını da kapak açık kızartıyoruz.
- Servis tabağına alıyoruz üzerine ketçap mayonez hardal maydanoz ile servis ediyoruz. Afiyet olsun