Patatesli Kahvaltılık (Röşti) Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet patates
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Salam
Patatesli Kahvaltılık (Röşti) Tanımı Yapılışı
- Üç adet patatesin kabuklarını soyup rendenin kalın tarafı ile rendeyelim. Üzerini geçecek kadar su ek edip suda bekletelim kararmamaları için.
- Yaklaşık 4-5 yemek kaşığı patatesi süzgeçe alalım kaşığın karşıtıyla bastırıp suyunu düzgünce süzdürelim. Geniş bir kaseye alıp yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karabiber bir yemek kaşığı zeytin yağ ekleyip karıştıralım.
- Tavaya yarım yemek kaşığı kadar zeytinyağ dilerseniz tereyağı da ekleyebilirsiniz karıştırdığımız patateslerin yarısını tavaya alalım kaşığın karşıtıyla yeterlice bastıra bastıra form verelim.
- Dilerseniz üç dilim salamı patateslerin üzerine alalım kalan patatesleri de salamların üzerine tekrar kaşığın karşıtıyla bastıra bastıra yayalım.
- Ocağımız orta derecede olsun. Kenarlarından kızarmaya başladıktan sonra düz bir tabağı çok az yağlayıp patatesi çevirelim. Bekletmeden tavaya alalım aksi taktirde tabağa yapışır.
- 2. Tarafınıda hoş bir renk alıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.