Patatesli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane patates
- 300 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane küçük kapya biber
- 2 tane yeşil biber
- 3 tane domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- 1 kase kıyılmış maydanoz
- Sıvıyağ
- Tuz,pulbiber, karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Tuz
- 1 kase rendelenmiş kaşar
Patatesli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patatesleri soyun.
- Uzunlamasına ortadan ikiye bölün.
- Patateslerin içlerini oyun.
- Patateslerin her tarafına fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.
- Fırın tepsisine dizin.
- 180 derece fırında 25 dk pişirdim ben. Her fırının ayarı bir değil. O yüzden patateslerin üzeri hafif kızarmaya başlayınca fırından alın.
- İç harcını hazırlayın. Patateslerin içerisine harçtan koyun.
- Sosu için salça ,tuz ve suyu bir kapta karıştırın.
- Patateslerin üzerine azar azar dökün.
- Kalanını tepsiye dökün.
- 180 derece fırında 20 dk kadar pişirin.
- Harcın üzerine rendelenmiş kaşarları ekleyin. Fırına atın.
- Kaşarlar eriyene kadar kalması yeterli. Afiyet olsun.