bilgisayarci
FD Üye
Patatesli Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Akı içine sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- Tereyağı yahut teremyağ
- 1 tane büyük uzunluk haşlanmış patates
- 1 tane küçük uzunluk kuru soğan
- Yarım tatlı kaşığı domates salçası
- Yeteri ölçüde tuz karabiber ve kimyon
- Yumurta sarısı
- Susam
Patatesli Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce iç harcı hazırlamakla başlayalım; haşlanmış patatesi uygun bir kaba rendeleyelim, bir tane kuru soğanı incecik doğrayıp, sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.
- Üzerine bir tatlı kaşığı domates salçası ek ederek iki dakika daha kavuralım karabiber, tuz ve çay kaşığı ucu ile kimyon ek edip karıştıralım ve ocaktan alalım (Kimyonu ben çok yakıştırıyorum, isteğe nazaran kullanmayabilirsiniz)
- Rendelenmiş patatesin üzerine döküp biraz soğuyunca elimizle yoğurur üzere karıştıralım iç harcımız hazır.
- Hamuru hazırlayalım; bir su bardağı sütü ısıtalım. Üzerine kuru mayayı ve tozşekeri ekleyip, karıştıralım.
- Maya etkin hale gelince karıştırma kabına alıp, sıvı yağ ve yumurta akını ek edelim.
- Tuzunu ek edelim ve karıştıralım. Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru hiç bekletmeden 8 eşit kesime bölelim. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açarak ortalarına tereyağı sürüp, üst üste koyalım.
- Ardından hamurumuzu tek modül halinde büyükçe açalım. 18 pizza dilimi olacak biçimde keselim.
- İç harcını koyup sigara böreği formunda saralım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Tepside 30-35 dakika kadar mayalandıralım. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra servise hazırlayalım. ????Afiyet olsun ????
Patatesli Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı