Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Kavuk Poğaça

Patatesli Kavuk Poğaça
0
84

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
patatesli-kavuk-pogaca.jpg

Patatesli Kavuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 6-6.5 su bardağı un
Yağlamak için
  • 200 gram margarin yahut tereyağ eritin
İç materyali
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber

Patatesli Kavuk Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. İç materyali.Soğanı ince koy tavada pembeleştir salçayı ekle kavur.
  2. Haşlanmış patatesi rendele soğanın içine ekle baharatlarla kaçırdıktan sonra soğumaya bırak.
  3. Hamurun yapılışı.Ilık süt sıvı yağ yumurta şeker tuz ve mayayı yoğurma kabına koyup karıştırın 5 dk bekletin.
  4. Unu yavaş yavaş ek edin elle yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
  5. Altı kesime ayırıp yuvarlayın tepsinin tabanına un serpin bezeleri aralıklı koyun.
  6. Üzerini kapatın yarım saat dinlendirin.
  7. Her bir parçayı dikdörtgen biçiminde açılabildiği kadar açın.
  8. Açtığınız bezeleri 2 yemek kaşığı yağ dökün her yerine gelecek halde elinizle yağlayın.
  9. 3 adedini üst üste koyun.
  10. Karşılıklı iki kenarlarını kapatın sonra öteki iki tarafı da kapatarak zarf formunu verin öteki bezelere de bu süreci yapın.
  11. Üzerlerini strecleyin buzdolabında 30 dk bekletin.
  12. Bekleyen hamurlarımızı tezgaha alıp merdane yardımıyla dikdörtgen formunda incecik açın.
  13. 1 parmak eninde şeritler kesin.
  14. Şeritleri rulo biçiminde sarın.
  15. Yatırın üzerine parmaklarınızla hafif biçimde bastırarak açın.
  16. İç gereçten koyun kenarlarını ortada birleştirin karşıt çevirin.
  17. Tepsiye dizin üzerini yağlayın 30 dk mayalandırıp soğuk fırında 180 derecede pişirin.
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt