![patatesli-kavuk-pogaca.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/16/patatesli-kavuk-pogaca.jpg)
Patatesli Kavuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yaş maya
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 6-6.5 su bardağı un
- 200 gram margarin yahut tereyağ eritin
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
Patatesli Kavuk Poğaça Tanımı Yapılışı
- İç materyali.Soğanı ince koy tavada pembeleştir salçayı ekle kavur.
- Haşlanmış patatesi rendele soğanın içine ekle baharatlarla kaçırdıktan sonra soğumaya bırak.
- Hamurun yapılışı.Ilık süt sıvı yağ yumurta şeker tuz ve mayayı yoğurma kabına koyup karıştırın 5 dk bekletin.
- Unu yavaş yavaş ek edin elle yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
- Altı kesime ayırıp yuvarlayın tepsinin tabanına un serpin bezeleri aralıklı koyun.
- Üzerini kapatın yarım saat dinlendirin.
- Her bir parçayı dikdörtgen biçiminde açılabildiği kadar açın.
- Açtığınız bezeleri 2 yemek kaşığı yağ dökün her yerine gelecek halde elinizle yağlayın.
- 3 adedini üst üste koyun.
- Karşılıklı iki kenarlarını kapatın sonra öteki iki tarafı da kapatarak zarf formunu verin öteki bezelere de bu süreci yapın.
- Üzerlerini strecleyin buzdolabında 30 dk bekletin.
- Bekleyen hamurlarımızı tezgaha alıp merdane yardımıyla dikdörtgen formunda incecik açın.
- 1 parmak eninde şeritler kesin.
- Şeritleri rulo biçiminde sarın.
- Yatırın üzerine parmaklarınızla hafif biçimde bastırarak açın.
- İç gereçten koyun kenarlarını ortada birleştirin karşıt çevirin.
- Tepsiye dizin üzerini yağlayın 30 dk mayalandırıp soğuk fırında 180 derecede pişirin.