Patatesli Kavurmalı Borek nasıl yapılır
resimli Patatesli Kavurmalı Borek tarifi
Patatesli Kavurmalı Borek yapılışı
Patatesli Kavurmalı Borek resimli tarif
imagespatateslikavurmaliborektarifiresimli5ad44260a997f
Patatesli Kavurmalı Borek icin malzemeler
Yarım kilogram un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 corba kaşığı tuz
Uzeri icin:
1 cay bardağı sıvıyağ
1 corba kaşığı tereyağı
İc harcı icin:
4 adet patates
100 gram kavurma
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıvıyağ
Uzeri icin:
1 adet yumurta sarısı
Patatesli Kavurmalı Borek yemek tarifi
Bir karıştırma kasesine yarım kilogram un, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve 1 corba kaşığı tuzu alarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın Hamuru ikiye kesip bir tepsi buyukluğunde acın
Sıvıyağ ve tereyağı karıştırıp yarısını hamurların uzerine dokup elinizle surun Daha sonra iki hamuru da katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun 10 dakika sonra cıkartıp elinizle acın Kalan yağı yine hamurlara paylaştırıp surun
Tekrar katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun 10 dakika sonra cıkartıp yine tepsi buyukluğunde elinizle acın Birinci yufkayı tepsiye yerleştirin Daha onceden hazırladığınız patatesli kavurmalı harcı dokun
Uzerine ikinci yufkayı kapatıp uzerine yumurta sarısı surun 180 derecede alt ust kızarana kadar pişirin Dilimleyerek
ılık servis yapın Sahur icin doyurucu ve besleyici bir borek
resimli Patatesli Kavurmalı Borek tarifi
Patatesli Kavurmalı Borek yapılışı
Patatesli Kavurmalı Borek resimli tarif
imagespatateslikavurmaliborektarifiresimli5ad44260a997f
Patatesli Kavurmalı Borek icin malzemeler
Yarım kilogram un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 corba kaşığı tuz
Uzeri icin:
1 cay bardağı sıvıyağ
1 corba kaşığı tereyağı
İc harcı icin:
4 adet patates
100 gram kavurma
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıvıyağ
Uzeri icin:
1 adet yumurta sarısı
Patatesli Kavurmalı Borek yemek tarifi
Bir karıştırma kasesine yarım kilogram un, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve 1 corba kaşığı tuzu alarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın Hamuru ikiye kesip bir tepsi buyukluğunde acın
Sıvıyağ ve tereyağı karıştırıp yarısını hamurların uzerine dokup elinizle surun Daha sonra iki hamuru da katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun 10 dakika sonra cıkartıp elinizle acın Kalan yağı yine hamurlara paylaştırıp surun
Tekrar katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun 10 dakika sonra cıkartıp yine tepsi buyukluğunde elinizle acın Birinci yufkayı tepsiye yerleştirin Daha onceden hazırladığınız patatesli kavurmalı harcı dokun
Uzerine ikinci yufkayı kapatıp uzerine yumurta sarısı surun 180 derecede alt ust kızarana kadar pişirin Dilimleyerek
ılık servis yapın Sahur icin doyurucu ve besleyici bir borek