Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Kek

Patatesli Kek

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
patatesli-kek-1.jpg

Patatesli Kek Tanımı İçin Gereçler

• 3 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz az beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 buçuk silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 3 tane yumurta

Patatesli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle patatesleri küp küp doğradım.
  2. Daha sonra soğanları minik minik doğradım .
  3. Tıpkı halde maydanozları da doğradıktan sonra yumurta ,sıvı yağ, yoğurdu blandr yardımı ile çırptım.
  4. Daha sonra baharatları ve tuzu ekleyip güzelce çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyip düzgünce karıştırıp pürüzsüz bir kek hamuru elde edelim.
  5. İçerisine doğradığım patates,soğan ve maydanoz ekleyip karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yaydım.
  6. Spatula ile daha sonra evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirdim. ????????.
Patatesli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Börek Tadında Patatesli Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 orta uzunluk patates1 adet soğan1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber2 adet yumurta1 paket kabartma tozu2 su bardağı unYarım çay bardağı su Börek Tadında Patatesli Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Patatesli Kek (Börek Tadında) Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 adet soğan (orta boy)3 adet patates (orta boy)1 küçük kase beyaz peynirYarım demet maydanoz2 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Patatesli Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ3 küçük patates1 tane orta uzunluk kuru soğan1 kapya kırmızı biber1 çay kaşığı pulbiberKüçük kase beyaz peynir1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz1 tutam maydanoz1 pk kabartma tozu2 -2.5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Patatesli Tuzlu Kek Tanımı İçin Materyaller 3 yumurta1 su bardağı yoğurtYarım su bardağı sıvı yağ3 adet orta uzunluk patates1 adet soğanBir tutam maydanozBir tutam dereotu1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pulbiber1.5 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı un2 paket kabartma tozu Üzeri için; Çörekotu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Patatesli Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 adet soğan3 adet patates1 kase beyaz peynirYarım demet maydanoz2 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu2 su bardağı un Üzeri için: Susam Patatesli Kek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt