elektronikci
FD Üye
Patatesli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından biraz az beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 buçuk silme tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 3 tane yumurta
Patatesli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri küp küp doğradım.
- Daha sonra soğanları minik minik doğradım .
- Tıpkı halde maydanozları da doğradıktan sonra yumurta ,sıvı yağ, yoğurdu blandr yardımı ile çırptım.
- Daha sonra baharatları ve tuzu ekleyip güzelce çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyip düzgünce karıştırıp pürüzsüz bir kek hamuru elde edelim.
- İçerisine doğradığım patates,soğan ve maydanoz ekleyip karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yaydım.
- Spatula ile daha sonra evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirdim. ????????.