
Patatesli Kıtır Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 kırmızı biber
- 1 küçük soğan
- 3 küçük patates
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı çörek otu ve susam
Patatesli Kıtır Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan, havuç, patates ve biberi minik küpler halinde doğrayalım.
- Geniş bir kapta yumurta, süt ve yağları güzelce karıştıralım.
- Başka bir kapta kuru materyallerimizi (Un, tuz, kabartma tozu) bir kaşık yardımıyla güzelce harmanlayalım.
- Kuru karışımı sıvı karışıma ekleyip mikser ile güzelce çırpalım.
- Tepsimizi zeytinyağı ile yahut tereyağı ile yağlayalım. Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım.
- Karışımın içine zerzevatları ekleyelim ve istediğimiz baharatları ekleyelim. Benim tercihim: kekik, toz biber, karabiber, susam ve çörek otu oldu.
- Fırına verip 30-35 dakika üstü kızarana kadar pişirelim. Kıvam gözünüze katı geldiyse birazcık süt ekleyebilirsiniz.