Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Kıyır Kıyır Poğaça

Patatesli Kıyır Kıyır Poğaça
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patatesli-kiyir-kiyir-pogaca.jpg

Patatesli Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 700 – 750gr kadar un (ele yapışmayacak)
İc harcı için:
  • 7-8 orta uzunluk patates
  • 2 adet soğan
  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe nazaran pulbiber
Üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı pane harcı

Patatesli Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Bu ortada hamurun tüm materyallerini geniş bir kaba alın ve yoğurun, hamurun kıvamı ele yapışmayacak formda olması gerekiyor. Şayet elinize yapışıyorsa biraz daha un ekleyin.
  3. Patatesler soğuduktan sonra hepsini rendeleyin.
  4. Soğanları küp küp doğrayın ve bir tavaya sıvı yağ ekleyerek kavurun.
  5. Renk almış olan soğanlarınıza patatesleri ekleyin baharatlarını da ekleyerek düzgünce karıştırın ve soğumaya bırakın.
  6. Hamuru cevizden biraz daha büyük kesimlere koparın, avcunuzun içinde bastırarak inceltin..
  7. Ortasına bir dolu yemek kaşığı patates harcı ekleyin ve dikkatli bir formda kapatıp yuvarlayın.
  8. Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve akabinde poğaçaların üst tarafını pane harcına bulayın.
  9. Evvelden ısıtılmış fırında 180°’de altüst ayarında 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Patatesli Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt