Patatesli Kol Boreği Tarifi Oktay Usta
Patatesli Kol Boreği Nasıl Yapılır
Resimli Patatesli Kol Boreği tarifi
Patatesli Kol Boreği yapılışı
Patatesli Kol Boreği resimli tarif
imagespatateslikolboregitarifiresimli5ad441c4983a8
Malzemeler :
4 su b un
1 tatlı k tuz
2 corba k sıvıyağ
su
İc harcı icin:
1 buyuk boy patates
4 soğan
250 gr kıyma
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
sıvıyağ
Uzeri icin:
1 yumurta
Hazırlanışı :
Karıştırma kabınan 4 su bardağı unu alınUnun uzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edinUzerine 2 corba kaşığı sıvıyağ ve ılık su ilave edin ve hamur malzemesini karıştırıniC harcı icin 1 adet patatesi haşlayın4 adet soğanı yemeklik kesinTavaya,soğanları ilave edin ve soğanları kavurmaya devam edinSoğanlar kavrulduktan sonra 250 grkıymayı ilave edin ve soğan ile beraber kavurmaya devam edinHaşlanmış patatesi rendeleyinTavaya soğanların ve kıymanın uzerine patatesi ilave edin ve kavurmaya devam edinİc harcına en son olarak ince kesilmiş maydanozu ilave edin
Hamuru merdane ile geniş olarak acınHamurun uzerine sıvıyağ surunHamuru elinizle iyice acınKarşılıklı iki ucunu ice doğru biraz kapatınİc harcı 2 ye bolunPatates harcını hamura ilave edin ve hamurun yarısına kadar rulo yapıp sarın Diğer kalan hamurun icine de kalan ic harcı ilave edin ve sarıp rulo yapınKol boreğini toplama 4 parcaya bolun
Fırın kabına borekleri ilave edinBoreklerin uzerine yumurta sarısı surunUzerine corek otu serpinOnceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin
Patatesli Kol Boreği Nasıl Yapılır
Resimli Patatesli Kol Boreği tarifi
Patatesli Kol Boreği yapılışı
Patatesli Kol Boreği resimli tarif
imagespatateslikolboregitarifiresimli5ad441c4983a8
Malzemeler :
4 su b un
1 tatlı k tuz
2 corba k sıvıyağ
su
İc harcı icin:
1 buyuk boy patates
4 soğan
250 gr kıyma
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
sıvıyağ
Uzeri icin:
1 yumurta
Hazırlanışı :
Karıştırma kabınan 4 su bardağı unu alınUnun uzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edinUzerine 2 corba kaşığı sıvıyağ ve ılık su ilave edin ve hamur malzemesini karıştırıniC harcı icin 1 adet patatesi haşlayın4 adet soğanı yemeklik kesinTavaya,soğanları ilave edin ve soğanları kavurmaya devam edinSoğanlar kavrulduktan sonra 250 grkıymayı ilave edin ve soğan ile beraber kavurmaya devam edinHaşlanmış patatesi rendeleyinTavaya soğanların ve kıymanın uzerine patatesi ilave edin ve kavurmaya devam edinİc harcına en son olarak ince kesilmiş maydanozu ilave edin
Hamuru merdane ile geniş olarak acınHamurun uzerine sıvıyağ surunHamuru elinizle iyice acınKarşılıklı iki ucunu ice doğru biraz kapatınİc harcı 2 ye bolunPatates harcını hamura ilave edin ve hamurun yarısına kadar rulo yapıp sarın Diğer kalan hamurun icine de kalan ic harcı ilave edin ve sarıp rulo yapınKol boreğini toplama 4 parcaya bolun
Fırın kabına borekleri ilave edinBoreklerin uzerine yumurta sarısı surunUzerine corek otu serpinOnceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin