Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Kömbe

Patatesli Kömbe
0
19

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
patatesli-kombe-1.jpg

Patatesli Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
Hamuru için;
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kadar kuru maya
  • Su

Patatesli Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamur için unu yoğurma kabına alıyoruz tuz ve mayayı da ekleyip, ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Patatesleri soyup, çok küçük bir şekilde küp küp doğruyoruz.
  3. Soğanıda soyup, yemeklik doğrayıp tavaya alıyoruz.
  4. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra patatesleri ekliyoruz.
  5. Patatesleri de bir 10 dakika kavrulduktan sonra baharatlarını ve tuzunu da ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
  6. Kavrulan patateslerin altını kapatıp soğuması için kenara alıyoruz.
  7. Hamurumuzu 10 eşit parçaya bölüp yuvarlayıp kenara alıyoruz.
  8. Hamurumuzun bir tanesini alıp oklava yardımı ile açıyoruz (yufka inceliğinde olacak).
  9. Açtığımız yufkayı yağladığımız yuvarlak bir tepsiye yerleştiriyoruz.
  10. Açtığımız hamurun üzerine iç harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar serpiştiriyoruz.
  11. Tekrar hamur açıp üzerine yerleştiriyoruz tekrar iç harçtan serpiştiriyoruz bu işlemi hamurumuz ve iç harcımız bitene kadar yapıyoruz.
  12. İşlem bittikten sonra 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yoğurdu güzelce karıştırıyoruz.
  13. Kömbemizin üzerine sürüyoruz 180 derece fırında 40 45 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. ????Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Patatesli Kömbe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt