Patatesli Kömbe Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patates
- 3 adet orta boy soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kadar kuru maya
- Su
Patatesli Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamur için unu yoğurma kabına alıyoruz tuz ve mayayı da ekleyip, ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Patatesleri soyup, çok küçük bir şekilde küp küp doğruyoruz.
- Soğanıda soyup, yemeklik doğrayıp tavaya alıyoruz.
- Soğanlar biraz kavrulduktan sonra patatesleri ekliyoruz.
- Patatesleri de bir 10 dakika kavrulduktan sonra baharatlarını ve tuzunu da ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
- Kavrulan patateslerin altını kapatıp soğuması için kenara alıyoruz.
- Hamurumuzu 10 eşit parçaya bölüp yuvarlayıp kenara alıyoruz.
- Hamurumuzun bir tanesini alıp oklava yardımı ile açıyoruz (yufka inceliğinde olacak).
- Açtığımız yufkayı yağladığımız yuvarlak bir tepsiye yerleştiriyoruz.
- Açtığımız hamurun üzerine iç harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar serpiştiriyoruz.
- Tekrar hamur açıp üzerine yerleştiriyoruz tekrar iç harçtan serpiştiriyoruz bu işlemi hamurumuz ve iç harcımız bitene kadar yapıyoruz.
- İşlem bittikten sonra 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yoğurdu güzelce karıştırıyoruz.
- Kömbemizin üzerine sürüyoruz 180 derece fırında 40 45 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. ????Deneyecek olanlara afiyet olsun.