Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Kornişonlu Poğaça

Patatesli Kornişonlu Poğaça
0
52

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Patatesli Kornişonlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket(42 gram) yaş maya
İçi için
  • 3 adet orta uzunluk patates (Haşlanacak)
  • 3 adet kornişon turşu
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber,tuz (Damak tadınıza nazaran ayarlayın)

Patatesli Kornişonlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt,su,şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp ön mayalama yapın(ağzı kapalı 10 dk)
  2. Ardından başka gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  3. 1 saat mayalandırın.
  4. İçi için soğanı kavurun ve salçayı ek edip kokusu çıkana kadar devam edin.
  5. Haşlayıp ezdiğiniz patatese soğan karışımını katın.
  6. Kornişon turşu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  7. Mayalan poğaça hamurunu mandalina büyüklüğünde alın,merdaneyle açıp çubuk yardımıyla çizgi yapın.
  8. Çizgiye zıt tarafa çevirip harcı koyun alttan iki cins sarın(harcı kapatacak)üstten de sonuna kadar sarın.
  9. İki ucu birleştirip fazlalık kısmı koparın.
  10. Yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirin.
Patatesli Kornişonlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,757Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt