Patatesli Kornişonlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket(42 gram) yaş maya
- 3 adet orta uzunluk patates (Haşlanacak)
- 3 adet kornişon turşu
- Çay kaşığının ucuyla karabiber,tuz (Damak tadınıza nazaran ayarlayın)
Patatesli Kornişonlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt,su,şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp ön mayalama yapın(ağzı kapalı 10 dk)
- Ardından başka gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- 1 saat mayalandırın.
- İçi için soğanı kavurun ve salçayı ek edip kokusu çıkana kadar devam edin.
- Haşlayıp ezdiğiniz patatese soğan karışımını katın.
- Kornişon turşu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Mayalan poğaça hamurunu mandalina büyüklüğünde alın,merdaneyle açıp çubuk yardımıyla çizgi yapın.
- Çizgiye zıt tarafa çevirip harcı koyun alttan iki cins sarın(harcı kapatacak)üstten de sonuna kadar sarın.
- İki ucu birleştirip fazlalık kısmı koparın.
- Yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirin.