elektronikci
FD Üye
Patatesli Krep Tanımı İçin Materyaller
Patatesli iç için;
- 5 tane patates
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası (Domateste olur)
- 1 çay kaşığı silme karabiber pulbiber kırmızı toz biber tuz
- 1,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı un
- 1 tane kabartma tozu
- Tuz
Patatesli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patateslerimiz haşlayalım tavaya yağımızı koyalım soğanı ince ince doğrayalım kavuralım, salçamızı koyalım. 1 çay kaşığı silme karabiber, kırmızı toz biber, pul biber tuz ekleyelim güzelce kavrulsun.
- Sonra patatesler piştiğinde uygunca ezelim, salçalı sosla birleştirelim. Salçayı güzelce patatese yedirelim.
- 1 buçuk su bardağı suyu sökelim çırpıcıyla karıştıralım sulu olsun yumurtayı kabartma tozunu ekleyelim, karıştıralım.
- Unu denetimli bir halde dökelim, krep hamurundan bir tık koyu kıvamda olacak hamur.
- Sonra kızgın tavayı biraz yağlayalım 1,5 kepçe dökelim tavaya uygunca kaşıkla yayalım.
- Altı üstü kızarınca yağlı kağıt serili servis tabağına alalım bütün hamuru bu türlü bitirelim kahvaltıda hoş oluyor afiyet olsun.
Patatesli Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı