Patatesli Lazanya Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet büyük patates
- 300 gram kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- 7 çeşit baharat çeşnisi
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı tepeleme un
- Muskat rendesi yada tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Patatesli Lazanya Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak soğan, sarımsağımızı tencereye alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Biberlerimizi de doğrayıp ekleyelim bir müddette o biçimde kavuralım.
- Salçamızı, kıymamızı ve suyumuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Patateslerimizi ince ince yuvarlak halde dilimleyip borcamın tabanına dizelim.
- Üzerine pişen kıyma harcımı ekleyelim ve tekrar patates dilimi dizelim ve kalan kıymamızı yayalım.
- Beşamel sos için : tereyağ ve sıvı yağı küçük bir tencereye alıp eritelim.
- Üzerine unumuzu ekleyip karıştırarak rengi hafif kahverengimsi olana kadar kavuralım. Fazla renginin dönmesinin beklemeyin yanmasın.
- Sütümüzü yavaşça çırparak ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Rendelediğimiz muskatı ve karabiberimizi ekleyip ocağımızın altını kapatalım.
- Pişen beşamel sosumuzu, kıymalı harcımızın üzerine yayalım.
- Evvelce ısıtılmış olan 180 c fırında 40-45 dk pişelim.
- Fırından çıkarmaya 5 dk kalası kaşar rendesini de ekleyip kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.