Patatesli Milföy Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamur
- 3 adet büyük patates (kabukları soyulup tuzlu suda haşlanacak)
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Karabiber, pul biber ,nane (baharat ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayın)
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
Patatesli Milföy Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Haşlanmış patatesleri süzün, süzdükten sonra ezin tavaya sıvı yağ ve soğanı alın ve kavurun kavrulan soğanın içine ezdiğiniz patatesleri ek edip kavurmaya devam edin.
- Patatesi ocaktan indirmeye yakın baharatlarını ekleyin 1-2 dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Milföyleri küçük kareler biçiminde kesin ortalarına patatesli harçtan koyup top halinde katlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin şayet yağlı kağıt kullanmıyorsanız tepsinizi yağlayın.
- Tepsiye dizilen milföy toplarının üzerine çokça sıvı yağ sürüp evvelce ısıtılmış fırında pişirin.
- Size tavsiyem kıymalı da yapabilirsiniz üzerine sarımsaklı yoğurt döküp salçalı sos ile servis edebilirsiniz.
- İster ana yemek olarak ister orta sıcak olarak da hazırlayabilirsiniz.
Patatesli Milföy Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı