Patatesli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı salça
- 2- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Aldığı kadar su
Patatesli Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak köftemizi hazırlıyoruz. Kasemize birinci olarak kıymayı koyalım yumurta ince bulgur un rendelenmiş soğan ve baharatları ekleyerek yoğuralım daha sonra fındık büyüklüğünde köfteler yapalım.
- Bir tepsiye yahut borcama un koyalım yaptığımız köfteleri içine atalım her tarafını una bulayalım.
- Köftelerimiz hazır kenarda bekletelim, patateslerimize alalım.
- Yıkadıktan sonra soyalım, küp küp doğrayalım.
- Tenceremize sıvı yağı döküp salçasını ekleyelim biraz kavuralım.
- Daha sonra küp küp doğradığımız patatesleri üzerine ek edip, birkaç dakika daha kavuralım.
- Üzerini 2- 3 parmak geçecek biçimde su ekleyelim.
- Suyumuz kaynamaya başladıktan sonra köftelerimizin fazla unu eleyerek çorbamızın içine ekleyelim.
- Tekrar kaynamasını bekleyelim, orta ara karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Gerektiği takdirde su eği yaparak pişirmeye devam edelim.
- Fazla pişirmeyelimki patateslerimiz dağılmasın ???? Patatesli misket köftemiz hazır???? Afiyet olsun????️????????.