Patatesli Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 tane yumurta (1 tane sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 6-7 su bardağı un (Yumuşak bir hamur olmalı)
- 1 paket instant maya
- 3 tane haşlanmış patates
- 1 su bardağı lor peyniri yahut beyaz peynir (Lor kullananlar biraz tuz eklesin lütfen)
- 2-3 kol yeşil soğanın yalnızca yeşil kısmı
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Ayrılan 1 yumurta sarısı
- Susam
- 1 kaşık sıvı yağ
Patatesli Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamuru için yoğurma kabına süt, şeker ve mayayı alıp karıştıralım, üzerine başka materyalleri ek edelim yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim yarım saat kadar mayalandıralım.
- İç harcı için; haşlanmış patates ve başka materyalleri bir kapta karıştıralım, mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp, elimizle bastırarak hafif açalım iç harçtan koyup, yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim üzerine bıçakla kesikler atalım.
- Yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırıp fırça yardımıyla üzerine sürelim susam serpip, 30 dakika tepside mayalandıralım.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun ????.