Patatesli Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yeşil soğan
- Taze nane
- Maydanoz
- Kaşar peyniri
- Tereyağı
Patatesli Pankek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Haşlanmış patatesleri düzgünce ezin.
- İçine yumurtayı, sütü, unu, tuzu, pulbiberi ve kabartma tozunu ekleyip pankek hamuru hazırlayın.
- Yeşillikleri ve peyniri minik minik doğrayıp ekleyin.
- Tavaya tereyağını koyup yemek kaşığı ile harcı döküp altlı üstlü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.