Patatesli Peynirli Ay Çöreği Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (Elenmiş)
- 3 adet orta uzunluk patates (Haşlanmış ezilmiş)
- 1 çay bardağı peynir
- Bir tutam maydanoz
- Yumurta sarısı susam çörek otu
Patatesli Peynirli Ay Çöreği Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel patates haşlanır çatalla ezilir içine bir tutam maydanoz ve peynir eklenir karıştırılır.
- Hamuru için un hariç tüm gereçler eklenir karıştırılır un ve kabartma tozu ek edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamur 4 bezeye ayrılır 10 dakika dinlendirilir.
- Daha sonra her bir beze altı üstü hafif unlanarak merdane ile dikdörtgen formunda açılır geniş tarafına gereci konularak iki yanı kapatılır sigara böreği üzere sarılarak ay hali verilir.
- Son olarak yumurta sarısı sürülerek susam çörek otu serpilir.
- Evvelden ısıtılmış alt üst ayar 180 derecelik fırında yaklaşık 30_ 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun.