Patatesli Peynirli Kulahlar Tarifi
Patatesli Peynirli Kulahlar Nasıl Yapılır
Malzemeler:
12 adet milfoy hamuru
56 dal maydanoz
34 dal dereotu
3 haslanmış patates
1 paket krem peynir
3 corba kasıgı sut
tuz, karabiber
12 adet siyah zeytin
imagespatateslipeynirlikulahlartarifiresimli5ad3e4ea5d1d6
Yapılışı:
Milfoyleri buzdolabından cıkarın, biraz yumuşayınca bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Milfoy şeritlerini elinizde hafif cektirip, kulahların ustune uc kısmından başlayarak, hafif ust uste binecek şekilde sarın Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın Onceden ısıttığınız fırında 175 derecede uzeri pembeleşene kadar pişirin Soğuduktan sonra kalıplarını cıkarıp kulahların iclerine peynirli karışımdan kaşıkla koyun En uste cekirdeği cıkarılmış siyah zeytin yerleştirin Derin bir kaseye dik olarak koyun
Peynirli karışım: haşlanmış patatesleri rendeleyip ezdirin uzerine krem peynir, sut, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyip iyice karıştırın
Kulah yapımı:
Beyaz ince karton veya takvim yapraklarından kulah yapın, acılmaması icin bant ile yapıştın, uzerlerine yağlı kağıtla tekrar kulah yapın alt ucunu elinizde yuvarlayın ust kısmını da kulahın icine kıvırın
Patatesli Peynirli Kulahlar Nasıl Yapılır
Malzemeler:
12 adet milfoy hamuru
56 dal maydanoz
34 dal dereotu
3 haslanmış patates
1 paket krem peynir
3 corba kasıgı sut
tuz, karabiber
12 adet siyah zeytin
imagespatateslipeynirlikulahlartarifiresimli5ad3e4ea5d1d6
Yapılışı:
Milfoyleri buzdolabından cıkarın, biraz yumuşayınca bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Milfoy şeritlerini elinizde hafif cektirip, kulahların ustune uc kısmından başlayarak, hafif ust uste binecek şekilde sarın Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın Onceden ısıttığınız fırında 175 derecede uzeri pembeleşene kadar pişirin Soğuduktan sonra kalıplarını cıkarıp kulahların iclerine peynirli karışımdan kaşıkla koyun En uste cekirdeği cıkarılmış siyah zeytin yerleştirin Derin bir kaseye dik olarak koyun
Peynirli karışım: haşlanmış patatesleri rendeleyip ezdirin uzerine krem peynir, sut, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyip iyice karıştırın
Kulah yapımı:
Beyaz ince karton veya takvim yapraklarından kulah yapın, acılmaması icin bant ile yapıştın, uzerlerine yağlı kağıtla tekrar kulah yapın alt ucunu elinizde yuvarlayın ust kısmını da kulahın icine kıvırın