Patatesli Peynirli Tava Boreği Tarifi
Patatesli Peynirli Tava Boreği yapılışı
Patatesli Peynirli Tava Boreği nasıl yapılır
Patatesli Peynirli Tava Boreği Tarifi
imagespatateslipeynirlitavaboregiresimlitarifi5ad4602699b90
MALZEMELER:
Sadece 1 tava boreği icin gerekenler;
25 yufka
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 cay bardağı sut
1 corba kaşığı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 tane orta boy haşlanmış patates
HAZIRLANIŞI:
Oncelikle 12 kaşık sıvı yağla yağlanmış teflon tavaya 1 tane butun yufkayı serin Uzerine sut yoğurt ve sıvı yağla hazırlanmış sosu fırca yardımı ile surun Daha sonra kalan 15 yufkayı 6 parcaya bolun Yani 6 tane ucgen yufka elde edin 3 parca yufkayı aralarına soslarını surerek tavaya yerleştirin Bu aşamada rendelenmiş beyaz peyniri patates ve ince kıyılmış maydanozu tavanın her yerine yayın Daha sonra kalan 3 yufkayı da aralarına soslarını surerek koyun En son tavadan sarkan butun yufkanın kenarlarını ice doğru duzgunce katlayın Uzerine yıne sıvı yağ surup kısık ateşde boreğinizi onlu arkalı pişirin Cevireceğiniz zaman tavanın kapağını yada duz bir servis tabağını kullanarak boreğinizi ters cevirip tekrar tavaya alabilirsiniz
Patatesli Peynirli Tava Boreği Resimli Tarifi
Patatesli Peynirli Tava Boreği yapılışı
Patatesli Peynirli Tava Boreği nasıl yapılır
Patatesli Peynirli Tava Boreği Tarifi
imagespatateslipeynirlitavaboregiresimlitarifi5ad4602699b90
MALZEMELER:
Sadece 1 tava boreği icin gerekenler;
25 yufka
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 cay bardağı sut
1 corba kaşığı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 tane orta boy haşlanmış patates
HAZIRLANIŞI:
Oncelikle 12 kaşık sıvı yağla yağlanmış teflon tavaya 1 tane butun yufkayı serin Uzerine sut yoğurt ve sıvı yağla hazırlanmış sosu fırca yardımı ile surun Daha sonra kalan 15 yufkayı 6 parcaya bolun Yani 6 tane ucgen yufka elde edin 3 parca yufkayı aralarına soslarını surerek tavaya yerleştirin Bu aşamada rendelenmiş beyaz peyniri patates ve ince kıyılmış maydanozu tavanın her yerine yayın Daha sonra kalan 3 yufkayı da aralarına soslarını surerek koyun En son tavadan sarkan butun yufkanın kenarlarını ice doğru duzgunce katlayın Uzerine yıne sıvı yağ surup kısık ateşde boreğinizi onlu arkalı pişirin Cevireceğiniz zaman tavanın kapağını yada duz bir servis tabağını kullanarak boreğinizi ters cevirip tekrar tavaya alabilirsiniz
Patatesli Peynirli Tava Boreği Resimli Tarifi