
Patatesli Peynirli Tuzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet büyük patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 kase küçük küçük doğranmış beyaz peynir
- Biraz ince ince doğranmış maydanoz
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Susam
Patatesli Peynirli Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle patateslerimizi minik küpler halinde doğrayalım.
- Soğanımızı da küçük küçük yemeklik doğrayalım.
- Beyaz peynirimizi de küp küp doğrayıp, maydanozu da ince ince kıyalım.
- Artık gelelim kekimizi yapmaya.
- Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, tuzu ve baharatları bir hoş çırpalım.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar uygunca çırpalım.
- Patates, soğan, beyaz peynir ve maydanozu da ek edip bir hoş karıştıralım.
- Yağlanmış orta uzunluk tepsiye yada borcama harcımızı döküp, üzerine susam serpip evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine pak bir bez örtüp biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.