Patatesli Pırasa Çorbası (Terbiyeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük patates
- 1 adet havuç
- 1 adet ince pırasa
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet tavuk bulyon
- Karabiber, tuz
- 6 su bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- Biraz su
- Sıvı yağ
- Nane
Patatesli Pırasa Çorbası (Terbiyeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuç ve patatesi minik küp şeklinde doğruyoruz, pırasayı ince ince doğruyoruz.
- Zeytinyağında havuçları kavuruyoruz üzerine patatesleri ekleyip biraz daha soteliyoruz.
- Pırasalarıda ekleyip biraz soteledikten sonra 6 su bardağı sıcak su, tavuk bulyon ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Bu arada terbiyesi için yoğurt, un, limonsuyu ve az su ile hepsi güzelce çırpılır.
- Kaynayan çorbamızdan terbiyeye ekleyip karıştırıyoruz ılıyan terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.
- 5 dk daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
- Kızdırılmış yağda naneyi kavurup üzerine gezdiriyoruz.
Patatesli Pırasa Çorbası (Terbiyeli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı