Patatesli Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 4-5 dal pırasa
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates-biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Susam/çörek otu
- 1 su bardağı sut
- Sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı (sarısını ayırın üzerine sürülecek)
Patatesli Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesler minik küpler şeklinde doğranır.
- Pırasalar ince ince kesilir.
- Derin bir tavaya az sıvı yağ konarak patates, pırasa ve salça birlikte kavrulmaya başlanır.
- İçine patateslerin yapışmaması için az su eklenir.
- Patatesler yumuşayınca kapatılır ve baharatları eklenir.
- Sos malzemeleri ayrı bir kapta iyice karıştırılır.
- Bir yufka açılır ve üstüne sos sürülerek 2ye katlanır. Katlanan yere patatesli harç konarak rulo şeklinde sarılır, tepsiye yerleştirilir.
- Yumurtanın sarısı çırpılarak böreklerin üzerine sürülür ve susam/çörek otu ile süslenir.
- Önceden turboda 180derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40dk pişirilir.Herkese afiyet olsun.
Patatesli Pırasalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı