Patatesli Pişi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 2 adet orta uzunluk patates (Haşlanacak)
- 1 adet kuru soğan
- Tuz karabiber
Patatesli Pişi Tanımı Yapılışı
- Geniş bir kapta hamurumuzu yoğuralım. Undan una fark edeceği için denetimli un ekleyelim çok sert bir hamur olmayacak. Hamur özleşince mayalanmaya bırakalım bu ortada da iç harcımızı hazırlayalım.
- Patatesleri soyup küp küp doğrayıp haşlayalım. Bir tavada yemeklik doğradığımız soğanı öldürüp haşladığımız patatesi üzerine ekleyelim ezelim tuz ve karabiber ek edip güzelce harmanlayalım.
- Mayalanan hamuru muzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp 10 dakika kadar üstü kapalı bir halde bekletelim.
- Birinci bezeden başlayarak ne çok ince ne çok kalın olacak biçimde açalım iç harcımızı yarısına yayalım ve üstüne kapatalım yarım ay olacak biçimde.
- Geniş bir tava da sıvı yağ ile orta ateşte güzelce kızartalım. Afiyet olsun.