Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Pişi

Patatesli Pişi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
patatesli-pisi.jpg

Patatesli Pişi Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için:

Bardak ölçüsü 200 ml
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme şeker
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyin. kıvama nazaran arttırın yahut azaltın. yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur olmalı)
İç harcı için:
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 4-5 adet patates
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Karabiber,tuz, kırmızı tatlı toz biber
Kızartmak için :
  • Sıvı yağ

Patatesli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için uygun bir kabın içerisinde su, süt,şeker,tuz ve maya karıştırılır.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un eklenerek hamur yoğurulur. Unu denetimli ekleyin. Hafif ele yapışan kıvamda bir hamur olmalı.
  3. Unu ekleyip bir iki dakika yoğurduktan sonra 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek yoğurmaya devam edilir.
  4. Hamurumuz hazır olduktan sonra üstü streçle kapatılır ve sıçak ortamda ortalama 45 dk mayalanmaya bırakılır. Süreci hızlandırmak için ben fırını 50 dereceye kadar ısıtıp kapatıyorum ve hamurumu fırının içine kaldırıyorum.
  5. Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım. Bunun için patatesleri soyup süratli pişmesi için de 6-7 modüle keselim.
  6. Tencereye alalım ve üstüne 2 parmak geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
  7. Patatesler piştikten sonra suyunu süzelim ve eziciyle patatesleri ezip püre haline getirelim.
  8. Ayrı bir tavada soğanı ince küp biçiminde doğrayıp 5 kaşık sıvı yağ ile kavuralım.
  9. Soğanlar yumuşayıp pembeleşince de patatesin içine ekleyelim. Dilerseniz soğanla birlikte 100 gram kadar kıyma da kavurup ekleyebilirsiniz. Çok hoş oluyor öylede.
  10. İnce kıyılmış maydanozu, baharatları ve tuzu damak zevkinize nazaran ekleyin.
  11. Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde modüller koparıp unlayarak elimizle ne çok ince ne çok kalın olacak biçimde açalım ( 2-3mm kalınlığında)
  12. Ortasına harcımızdan koyup iki ucunu poğaça yapar üzere birleştirelim.
  13. Unladığımız tezgaha zıt çevirerek yerleştirelim.
  14. Hamurumuz bitene kadar bu türlü devam edelim. (bu ortada birinci yaptığımız pişiler de beklemiş olacak ve daha hoş kabaracak).
  15. Kızartmak için tavaya yağımızı alalım.
  16. Şekil verdiğimiz pişilerimizi elimize alalım ve hafif üstüne bastırıp inceltip yağda iki tarafını da kızartalım. (ocağın altı orta ateşte olsun).
  17. Kızarttığımız pişileri peçete serdiğimiz bir kaba alalım. Deneyeceklere afiyet olsun ☺.
Patatesli Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Patatesli Pişi Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 2 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı maya1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç harcı için 1 adet kuru soğan1 /2 çağ bardağı sıvı yağ5 adet patatesPul biberKarabiber1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı reyhan1 tatlı kaşığı tuz Kızarması için Sıvıyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Kıymalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı tuz1 paket instant mayaUn İç harcı için; 250 gram kıyma2 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salçaTuzPul biberKarabiber Kızartmak için; Sıvıyağ Kıymalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Uygun bir kaba ılık su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Patatesli Kaşarlı Pişi (Asla Yağ Çekmeyen) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet haşlanmış rendelenmiş patates1 küçük kase rendelenmiş kaşar1 adet yumurta1 su bardağı yoğurtYarım paket kabartma tozuYarım çay kaşığı karbonat1 silme tatlı kaşığı tuz3,5 su bardağı un (Un ölçüsü ununa nazaran değişebilir)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Yağ Çekmeyen Pamuk Pişi Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt2 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzYarım paket yaş maya (ve ya 1 paket toz maya )5 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak ele hafif yapışan bir hamur olacak ) Kızartmak için : Sıvı yağ Yağ Çekmeyen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Pişi Tanımı İçin Materyaller 4-5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 su bardağı ılık süt1,5 su bardağı ılık su Kızartmak için Sıvı yağ Pişi Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Yoğurma kabımıza unu alalım, üzerine tuzu ekleyerek karıştıralım. Unumuzun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt